ROB VAN DER HEIDEN FOTOGRAFIE

Uitleg fotoshootHieronder vindt je uitleg over wat jij mag verwachten van en tijdens een fotoshoot.Afspraak voor een fotoshoot:

Nadat je je hebt aangemeld (via het contactformulier) voor een fotoshoot neem ik zo snel mogelijk contact met je op om even kennis te maken. Als je je telefoonnummer erbij hebt gezet, bel ik je en anders stuur ik je een email.

Hierbij vind ik het belangrijk om te weten wat jij graag wilt en wat jouw wensen zijn. Het moeten tenslotte jouw mooiste foto's worden!


Ik zal je o.a. de vragen of je al naar voorbeeld foto's hebt gekeken en wat je zoal mooi vindt. Verder zal ik vragen wat je precies wilt en wat je beslist niet wilt. Dit laatste geldt met name bij naakt en/of erotische fotografie. Ook spreken we af waar en wanneer de shoot plaats zal vinden. En of ik de foto's wel of niet mag gebruiken voor mijn portfolio.


Het vertrouwen van het model in de fotograaf vind ik heel belangrijk. Daarom hoeven we niet direct een afspraak voor een shoot te maken. Wil je eerst een keer langs komen om kennis te maken, dan is dat geen enkel probleem. Wil je dat daar iemand bij is, bijvoorbeeld je vriend, vriendin of ouder dan mag dat  uiteraard ook.Jouw voorbereiding voor de fotoshoot:

Je gaat op tijd naar bed en drinkt geen alcohol. Indien van toepassing heb je eventuele lichaamsbeharing geschoren. Je hebt niet te lang in de zon gezeten of onder de zonnebank gelegen, zodat je niet verbrand bent. Verder heb je natuurlijk kleding en accessoires uitgezocht die je mee wilt nemen naar de fotoshoot.Op de dag van de fotoshoot zelf:

Mogelijk ben je zenuwachtig. Bedenk dat dat heel normaal is, zeker als je nog nooit hebt geposeerd.


Als je visagie hebt besproken maak je je licht op. Heb je geen visagiste bij de fotoshoot geboekt, dan maak je je veel zwaarder op.

Neem alles mee dat je hebt ingepakt en zorg dat je op tijd komt. Niets is vervelender dan bezweet en te laat binnen komen op je afspraak.


We gaan niet direct van start. Om even tot rust te kunnen komen van wellicht de eerste zenuwen, bespreken we de fotoshoot en onze gemaakte afspraken door onder het genot van een drankje. Ook tekenen we beiden het modellencontract.


Daarna starten we met de fotoshoot. Ook als je voor een erotische fotoshoot komt dan beginnen we geheel gekleed om jou op je gemak te laten voelen. Ook is het fijn om je eerst te laten wennen aan het poseren in een studio.

Ik laat je eerst wat eenvoudige poses aannemen. Daarna leggen we de lat steeds wat hoger. Bedenk hierbij dat vaak de gekste poses de leukste resultaten geven.

Tussendoor laat ik je al wat resultaten zien, zodat je alvast een idee hebt van hoe de uiteindelijke resultaten zullen zijn. Tijdens de fotoshoot krijg je uiteraard de gelegenheid om je te verkleden.Na de fotoshoot:

Na afloop evalueren we de fotoshoot. Na de shoot ga je waarschijnlijk moe naar huis. Ja, het leven van een model is zwaar en een shoot duurt vaak 2 tot 3 uur.

Als jij naar huis bent, begint voor mij het selecteren van de foto's. Als ik daarmee klaar ben, stuur ik de onbewerkte foto's in klein formaat naar je toe zodat jij de gelegenheid hebt aan te geven welke foto's jij de mooiste vindt. Nadat je deze nummers aan mij hebt doorgegeven, bewerk ik die foto's en stuur ik je de bestanden toe zodat jij over de digitale negatieven kan beschikken.Verdere informatie:

Wil je meer informatie over de verschillende typen fotoshoots, welke kleding je mee moet nemen, hoe oud moet je zijn voor een fotoshoot, wat de kosten zijn, of je in aanmerking komt voor een gratis fotoshoot e.d. kijk dan bij faq en tarieven fotoshoot. Daar wordt antwoord gegeven op veel gestelde vragen.

Heb je nog andere vragen neem dan contact op via het contactformulier.